כ"ז תמוז התש"פ

שאלה: חברה צנועה מעורבת

שלום, רציתי לשאול לדעת הרב בנושא מפגשים מעורבים-
אני נפגשת עם קבוצת נערים בגילי, בנים ובנות.
כולם דתיים, ובמפגשים איתם עומדים בכל הגדרים ההלכתיים- שומרים על איסור נגיעה, איסור ייחוד וצניעות. מעבר לכך, אני יכולה להגיד שהאווירה בהם ראויה מאוד וכי אף התחזקתי מהחברה הזאת בהלכה.
האם מפגשים שכאלה אסורים הלכתית למרות השמירה על כל גדרות ההלכה בהם?
בשולחן ערוך אבן העזר סימן כא' נאמר שעל אדם "להתרחק מהנשים מאוד". האם הלכה זו תקיפה לימינו? (בהמשך הסימן נאמר שעל נשים נשואות ורווקות כאחד לכסות את ראשיהן, ועל כך כמובן אף רב לא מורה)...
תודה מראש.
 

תשובה:

שלום רב לך ס' הי"ו,
קשה מאד להשיב לשאלה כזו, ובפרט באתר דיגיטלי שכל מעוות עוקב אחריו כדי לפגוע בכל כוונה טובה. ובכל זאת אשתדל להשיב, על אף שהתשובה האמיתית היא מאד תלויה בכל אישיות, במסגרת, בשאר המשתתפים שאת מצייינת ובעוד ועוד גורמים.
קודם כל, אם במפגשים האלה נשמרים כל דרישות ההלכה, אין בעייה בעצם קיומם, ובמיוחד אם תוכן המפגשים ראוי והגון. ההלכה אינה נתונה לרפורמה. מה שרצו רבותינו בקובעם ריחוק כזה מנשים, הוא כאשר השיח אינו בעל תוכן רוחני ראוי, משום שבניגוד לכל מיני הכחשות של אנשים אלו או אחרים, קשה מאד שיחס בין איש לאשה ישאר נטול מימד רגשי מצד הגברים. לעובדה זו, שלעיתים צעירות מתקשות להבין אותה, כי לא כך הוא הדבר אצלן, או לכל הפחות שונה הוא מאד אצלן, יש השלכות, והעיקרית שבהן הוא שקשר ממושך עלול תמיד להיהפך לקשר רגשי רציני. אם קשר רגשי כזה מתפתח לכיוון נישואים, אז מה טוב. הבעייה היא שהוא עלול להכשיל אנשים, ומזה יש להיזהר מאד, ובפרט אתן הצעירות. אין אנו נבהלים מהתפתחות רגשית ההולכת לכיוון של בניית משפחה, אדרבא ואדרבא, על זה נשמח, ובודאי שהיכרות במסגרת כזו היא הראויה, ולא במקום פרובלמטי. דאגתנו היא שלא יכשל אדם ולא תיכשל צעירה ח"ו.
נדמה לי שציינתי לך את הנקודות הרגישות שעליהן יש כל העת לתת את הדעת, ועל פיהן תוכלי לפעול ולשמור על עצמך.
בהצלחה ובברכה,